INTERIOR SALA DE LECTURA

INTERIOR SALA DE LECTURA
La Sala de Lectura del Clot és un espai que ofereix servei de préstec de llibres i audiovisuals, lloc d'estudi per adults i infantil, connexió a dues zones wifi i espai de treball per a ordinadors portàtils, dos ordinadors com punts d'informació d'Internet, punt d'intercanvi de llibres i altres materials (DVD's i CD's). Espai cèntric, obert a la lectura, consulta, familiar i tranquil per estudiar. Dos cops a l'any en època d'examen (hivern i selectivitat) la Sala obre de nit, de 21 a 1. Cal consultar les dates. Tot gratuït.

22 d’oct. 2012

Sobre BCN Negra, Maj Sjöwall premiada amb Pepe Carvalho. De, BCN.CAT



Maj Sjöwall guanya el premi Pepe Carvalho
publicat el 22/10/2012 a les 15:58 h. Redacció bcn.cat
L'escriptora sueca, cocreadora del popular inspector Martin Beck, rebrà el guardó al Saló de Cent en el marc de la BCNegra, que se celebra entre el 4 i el 9 de febrer.
Mas Sjöwall, l'escriptora sueca que va crear l'inspector Martin Beck, juntament amb Per Wahlöö, és la guanyadora del premi Pepe Carvalho 2013, un guardó que recollirà al Saló de Cent en el marc de la BCNegra, que se celebra entre el 4 i el 9 de febrer.
Beck és el protagonista d'una saga de deu novel·les, considerada per la crítica com l'inici de la novel·la negra europea moderna, segons ha destacat el jurat.
És precisament Beck qui s'encarrega de descobrir les misèries de la societat sueca a través de les seves investigacions, que van més enllà de la persecució dels delinqüents.
El premi Pepe Carvalho fa un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l'àmbit de la novel·la negra.
Aquest guardó constitueix un homenatge a la memòria de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho.
Sjöwall se suma, així, a la llista dels premiats del guardó, en què figuren Petros Màrkaris, Andreu Martín, Ian Rankin, Michael Connelly, PD James, Henning Mankell i Francisco González Ledesma.

1 comentari:

Bibliotecària 1 ha dit...

Premi molt merescut, ja que van ser, juntament amb el seu marit, pioners en la novel.la negra escandinava. Resulta molt aconsellable llegir els seus llibres, de clara intenció de denúncia social i reivindicativa però alhora amb trames molt entretingudes. Ens fa molta il.lusió anar.la a veure un cop més a la nostra ciutat.